perjantai 12. lokakuuta 2012

Pekonillitystä HK:lle.


Ostin viime sunnuntaina paketin HK:n uutuustuotetta "Amerikan Marmoripekonia".
En pitänyt tuotteesta.
Alla palaute jonka lähetin asiasta HK:lle, tekstissä mukana olevan kuvan kera.
Lisään HK:n vastauksen kun sen sieltä joskus saan.

Olkaa hyvät:


Arvon ystäväni HK:lla.
Alkuun haluan esittäytyä.
Nimeni on Christopher.
Tulen alkujani Amerikan Yhdysvalloista, ja olen varsin suuri pekonin ystävä.
(Haluan tällä esittelyllä antaa teille kuvan itsestäni lihavana pekonin suurkuluttajana jonka sormet tuskin mahtuvat painamaan näppäimistön nappeja yhtä kerrallaan).

Viime sunnuntaina "dagen efter" oloissani läksin lähimarkettiin hakemaan helpotuksekseni tuota niin pitämääni lihatuotetta. Kutsuttakoon sitä koodinimellä "pekoni".

Olin positiivisesti yllättynyt kun huomasin kyseisen marketin lihahyllyssä muiden pekonituotteiden seassa tuon kesällä lanseeraamanne uutuuden "marmoripekoni".

En voi sanoin kuvailla ahaa elämystäni kun kirkkokuoro alkoi korvissani huutaa hallelujaa, ja sädekehä ympäröi kyseistä pakettia.

. Tuo oli pakko saada.

Pikaisesti tein poistumisen kassaa kohti paketti "marmoripekonia" kainalossa.

Kaching, kassakoneesta läpi ja juoksujalkaa kotia.

Luin tuoteselostusta "Valikoidusta kasslerpaistista", aaaaah!! Jeessss! Tätä on pakko paistaa ja maistaa ja äkkiä.

Vaan en tiennyt mitä tuleman piti.

Avasin pakkauksen kun pannu jo huusi diablon reviirin, helvetin seitsemännen tason kuumudella.

Mutta VOI EI!!
Mikä pettymys!
Paketin aukaistuani ja luulemani taivaan arteen kippaaminen pannulle sai mieleni vajoamaan vieläkin krapulaa herkempään tilaan.
Paketista valui pannulle muutama siivu jotain mikä ei muistuttanut pekonia sitten ei laisinkaan.
Muutama hentoinen noin 0,001mm paksuudeltaan oleva sideharsoa muistuttava punertava soikio.

WTF!?!
Tarkastin kahteen otteeseen mitä paketissa luki...
Kyllä. Pekoni. Amerikan. Marmori.
Sana marmori saa kaiken aina kuulostaan elitistisen hienolta ja herkulliselta.

Noh, ei anneta ulkonäon hämätä vaan jatkoin operaatiotani.

Hetken aikaa tirisi ja sihisi. Vaan ei räiskynyt.
WTF jälleen kerran.
Ei räisky ei.
Miksi?
Vastaus iski tajuntaani kuin jäävuori Titanicin kylkeen tuona kohtalon vuonna 1912, mutta siitä tuskin haluatte nyt kuulla.

Tässä marmoripekonissa ei ole rasvaa nimeksikään sen vertaa mitä tuossa "aidossa alkuperäisessä" Amerikan pekonissa.

No mutta.
Annetaan hetkille mahdollisuus (Heijaste tm), ja odotetaan maistamista.

Vihdoin tuo hetki koitti.

Kaikki 120g oli nyt paistettu ja maistovalmiina.
Seuraavaksi tapahtui kutakuinkin seuraavaa:
1) Kauho "pekonit" pannulta lautaselle.
2) Ota haarukka.
3) Suuntaa haarukka kohti "pekonia".
4) Ota haarukallinen "pekonia" (huom. marmori sellaista)
5) Suuntaa "pekoni" ja haarukka kohti suuta.
6) Haukkaa vesi kielellä pekoni suuhusi ja odota enkelikuoron saapumista tanssimaan valssia makuhermoillesi.
7) Not going to happen.

Ei tullut enkelikuoroa, vaan suussani maistui kuin mikroskooppinen motoristijengi olisi polttanut kumia kielelläni käyttäen moottoreissaan mahdollisimman lyijyllistä ja saasteista bensaa.
Myös koostumus oli sama. Kuminen.
Maku ei muistuttanut PEKONIA sitten ei millään. Ei edes nimeksi. Ei, ei, ei ja ei.

Tämä krapulapekonimaistelusessio oli tullut päätökseen.
Marmorikauheutenne sai minusta niskavoiton ilman haavetta uusintaottelusta.

Putosin polvilleni huutamaan mieleni ja makuhermoni riekaleiksi revittynä.
Päästin yhden krokotiilin kyyneleen. Ja lopetin, koska enempää tuo marmorinen lepakonsiipihirvitys ei kyyneleitä ansaitse.

Päätin ryhdistäytyä.

6 päivää lepäsin kunnes sain itseni kerättyä.

Kyselin ystäviltäni myös gallup-aiheisesti mitä mieltä he olivat tästä "pekonista".
Kieltämättä en hämmästynyt kun jaoin saman mielipiteen hyvin usean ihmisen kanssa.

Muutama kysymys ja miete tuotteestanne:

-Miksi mainostatte tuotetta nimellä "pekoni"? Eikös pekoni tehdä porsaan kylkiviipaleista eikä niskasta? Kun eikös kassler ole niskaa?
-Miksi mainostatte tuotetta nimellä "amerikan"? Amerikkalaisessa pekonissa on rasvaa vaikka muille jakaa. Näkeehän se kaikista ylipainoisista herkkunassuista jotka syövät ja juovat sokeria ja rasvaa enemmän kuin ihmiskeho sietää.
-Onko sana "marmori" tuotteessa vain lisätäksenne sen myyntivolyymia antamalla kuva siitä herkullisena kuin kobe-liha?
-Miksi ette ole nimenneet tätä tuotetta jollain muulla nimellä kuin pekoni, jolloin se saisi varmasti kannatusta omassa kategoriassaan (ystäväni kehui tuotetta hyväksi mutta ihmetteli nimeä).
Tämä marmoriroisto kun ei paini lähelläkään oikean pekonin voittamatonta raskasta sarjaa.
-Mikä tekee alkuperäisestä "Amerikan Pekonista" Amerikkalaista kun se on valmistettu täällä kotoisassa Suomessa?
-Miksi minua sapettaa tämä asia niin paljon?
-Onko mielisupersankarinne seuraavista mikä: a) superman b) batman c) McGyver
-Voisitteko tehdä maapähkinövoileipiä valikoimiinne?
-Pahastutteko?

Tällaisin tuntemuksin jätän teidät miettimään tekosianne ja sitä kuinka nuoren kasvavan miehen krapulainen sunnuntai meni pilalle.
Tsk tsk!

Marmori"pekoni" 1 - Christopher 0

P.S En oikeasti ole lihava ja olen puoliksi Suomalainen.

1 kommentti: