torstai 12. syyskuuta 2013

Paunu PERKELE!

Pyysitte kirjoittamaan palautteen alle lyhyesti ja ytimekkäästi. Valitettavasti toimintatapanne on niin järjetön että en siihen pysty.

Toivon vastausta kirjallisesti (sähköposti sopii), sekä hyvitystä kohtaamastani vääryydestä.

Noh, sitten aloitetaan!


Arvon Paunulaiset. Elämmekö me jossain riistovaltakunnassa?
Haluaisin selvennyksen seuraavaan täysin päättömään toimintaperiaatteeseenne:

Matkustin ensimmäistä kertaa tänään välin Tampere (Hatanpään puistokuja) - Pirkkalan keskusta. Omistan Tampereen kaupungin liikennelaitoksen ns. "älykortin". Omistin 5€ rahaa. Tarkoitukseni oli mennä treenaamahan ja hiomaan taistelutaitojani Pirkkalan Siwalla olevaan judosaliin (tiedän, aika erikoista että SIWAn luona taisteltaisi tai harjoiteltaisi sitä).

Hyppäsin linjuri-autoonne, ja kysyin kuljettajalta että voinko maksaa Tampereen Kaupungin Liikennelaitoksen matkakortilla matkani Tampere/Pirkkala rajalle asti, ja sen jälkeen maksaa tuon loppusumman käteisellä, mitä en voi Tampereen Kaupungin Liikennelaitoksen matkakortilla teille suorittaa vaikka niin haluaisin.

Vastauksena sain jyrkän EI vastauksen (no ok, ei se ollut ilkeästi vastattu, mutta hämmästykseni kieltävästä vastauksesta, sai vastauksen nousemaan silmieni eteen kuin Berliinin muuri huippuvuosinaan, ja hämmästykseni taso lähenteli Burj Khalifan korkeuden tasoa).

Koska olen sen verran Suomalainen, en osannut ja uskaltanut avata suutani vaatiakseni selitystä tästä käytännöstä (olen hieman ujohkon puoleinen, n. 150cm pitkä ja n.45kg painava sinisilmäinen nuori herrasmies). Edellisen selityksen perusteella ymmärtänette varmasti miksi hion taistelutaitoja ja opettelen puolustamaan itseäni. Koulukiusaaminen on jättänyt arpensa, ja ne arvet menevät syvään sisälle.

Noh, takaisin aiheeseen.

Miksi en voi maksaa Tampereen Kaupungin Matkakortilla matkaani Pirkkalan Rajalle, ja siitä maksaa määränpään ja rajan erotusta?

Miksi se ei sovi, että maksan matkani Tampereen Kaupungin Liikennelaitoksen Matkakortilla rajalle asti, hyppään pois bussista, ja ennen kuin bussi lähtee liikkeelle, astun etuovesta sisään ja maksan lopun matkani käteisellä perille asti? Miksi tämä käytäntö ei sovi?

Mikäli olisin ollut epärehellinen (niinkuin joku sellainen ganksteri), olisin voinut vain matkata Tampereen Kaupungin Liikennelaitoksen Matkakortilla ns."pummilla" perille asti, koska linja-autossa oli paljon väkeä, eikä kuljettaja varmasti olisi huomannut minua ulkomaalaisen naisen burkan ja lastenrattaiden takaa.

Noh, pääsin turvallisesti taisteluharjoituksiini, mutta kun piti koti apäin lähteä, niin eihän minulla enää ollut varaa linja-autoonne tämän järjettömän ideologian takia, enkä voinut Pirkkalasta maksaa matkaani takaisin kotiini Tampereen Kaupungin Liikennelaitoksen matkakortilla. Jouduin 1,5h treenauksen päätteeksi KÄVELEMÄÄN yli 7km, enkä näin ollen nähnyt suosikkisarjani Big Brotherin alkua.

Muistan parin viikon takaa kun ystäväni matkusti linja-autollanne Tampereen ulkopuolelle, maksoi normaalin 2,5€ maksun mikä Tampereen sisällä maksaa ja kävi istumaan.
Hän matkasi ensimmäistä kertaa kyydissänne, eikä tiennyt että kuljettajillenne pitää ilmoittaa tomerasti matkan määränpää jonka jälkeen hinta tulee ilmi. Hän istui perille asti kyydissä, kunnes kuljettaja huomasi hänet ja alkoi huutamaan että ystäväni on vilpillisesti harhauttanut kuljettajaa, joten hän kutsuu poliisit paikalle. Ystäväni pahoitteli tilannetta ja lupasi maksaa erotuksen koska ei tiennyt toimintaperiaatettanne ja yritti selittää, mutta kuski ei kuunnellut vaan jatkoi huutamista ja haukkumista siitä kuinka ystäväni on epärehellinen. Noh, kuljettaja sai uupuvan summan ja ystäväni lopetti palvelujenne käyttämisen siihen. Ystäväni nimi on Aapo.

Olisiko minunkin siis pitänyt menetellä samalla tavalla? Olisiko minun pitänyt maksaa matkani Tampereen Kaupungin Liikennelaitoksen Matkakortilla Pirkkalan rajalle asti, hypätä bussista ulos ja juosta jälleen etuovelle ja maksaa pelkkä Pirkkalan raja- Pirkkalan keskusta maksu? Olisiko minun pitänyt hypätä bussista ulos ja odottaa seuraavaa bussia mikäli olisin maksanut Tampereen Kaupungin Liikennelaitoksen matkakortilla matkani Pirkkalan rajalle? Onko busseissanne jonkin sortin sääntö, että jos maksat kerran, ja poistut bussista, niin samaan autoon et saa enää samalta pysäkiltä samalla hetkellä nousta? Mikäli kyllä, niin tiedän että teidän kyydissänne en koskaan auta esim.naisia lastenrattaissa nostamaan rattaita kyydistänne ulos.

Lukeeko nämä teidän toimintaperiaatteenne kultaiset säännöt jossain esim. internetissä mistä kaikki kansa ne voisi lukea ennakkoon ja näin ollen varautua mahdollisiin vastaaviin tilanteisiin, eikä joutua tällaisen tilanteen eteen epätietoisuudessa?

Annatteko minulle (ja koko kansalle) selvennyksen tähän asiaan luettavaksi, sekä hyvityksen saamastani vääryydestä, vai pitääkö palvelujenne käyttäminen lopettaa kokonaan? Voin tietty myös jatkossa olla epärehellinen ja matkustaa ns."pummilla" tuon loppupätkän.

Oikeasti en ole n.150cm pitkä, en sinisilmäinen, enkä n.45 kiloa painava. Se oli vain hämäys jotta kuljettajanne ei osaa epäillä minua jatkossa jos päädyn pummilla matkustamisen saloihin.

Kysynkin vielä loppuun: Ette kai halua kannustaa minua toimimaan typerästi, vaan jatkamaan perin rehellistä, molempia osapuolia tyydyttävää toimintaa?

Kiitos jo etukäteen selventävästä ja tyhjentävästä vastauksestanne.

Päätän tämän kirjelmäni mielestäni tilanteeseen sopivalla kappaleella:

TYÖN ORJAT SORRON YÖSTÄ NOUSKAA

Kunnioittavin, hämmästelevin ja ihmettelevin terveisin,

Christopher.

P.S: Käytin kyseisessä palautteessa "Tampereen Kaupungin Liikennelaitoksen Matkakortti" termiä 8 (kahdeksan) kertaa. Tarkistakaa mikäli ette usko.

P.P.S: Laskitko oikeesti montako kertaa käytin, ja jos laskit niin huomasitko tuon yllä olevan "Tampereen Kaupungin Liikennelaitoksen Matkakortti" tekstin?

1 kommentti:

  1. repesin tolle big brotherille.
    ja joo, oon miettiny tota samaa joskus, iha perseest et sä et voi matkakortilla maksaa sitä osuutta matkasta minkä kuljet treen sisällä.
    ja ei, en laskenu monta kertaa kirjotit tuon rimpsun:D

    VastaaPoista